Fertilitetsutredning

 

Privat konsultation

Du/ni om har barn sedan tidigare är välkomna till oss för en privat konsultation inför en eventuell behandling om du som ska bära barnet är under 42 år och eventuell partner är under 56 år. Vanligen sker konsultationen i två besök. 

Kostnaden för detta är 2000 kr/person.

Det ingår: ultraljudskontroll av äggstockar och livmoderslemhinna, hormonprover, eventuellt spermaprov samt ett återbesök för planering om behandling blir aktuellt.


 1. Vid de första besöket träffar du/ni en doktor där ni går igenom hälsotillstånd inklusive arbete och psykisk hälsa samt om det finns några uppenbara orsaker till infertilitet såsom sjukdom, medicinering eller operation. Vanligtvis görs också en gynekologisk undersökning. Efter besöket lämnas blodprover för kontroll av sköldkörteln (TSH) och äggcellsreserven (AMH). Eventuell manlig partner lämnar spermaprov på kliniken en dag som bestäms med doktorn. 
 2. Vid återbesöket får du/ni provsvar av ansvarig läkare som diskuterar möjligheter och behandlingsalternativ till infertilitet som infattar:
  IVF
  Insemination
  - D-IVF (IVF med donerade spermier)

  Aktuell prislista för olika behandlingar finns här.

Övriga kostnader som kan tillkomma?

 • Läkemedel för hormonstimulering. 
 • Om du/ni ska genomgå en donationsbehandling är det i Sverige krav på att träffa en psykolog för en psykosocial utredning för att säkerställa att barnet växer upp i en god miljö. Vanligtvis räcker 1 besök. Pris för denna finns här (länk) 

Övrigt

 • Intyg som ska bifogas finns här.
 • Vid insemination rekommenderar vi att kontrollera passagen via äggledarna.